Skip to Content Skip to Navigation

Dagmar Feyen: News

Steun Plan België! - July 12, 2009

Sinds enkele jaren zijn wij al een sponsorgezin voor Sadunika uit Sri Lanka via Plan België. Graag wil ik dan ook hun banner plaatsen op mijn homepage, zoals je kan zien. Als je je geroepen voelt om ook wat van je rijkdom te delen, klik hier voor meer informatie.

2 new publishing contracts! - June 23, 2009

Today, I made arrangements to get two of my works published. First the Belgian based publishing company Metropolis has agreed to publish "Plot" for Bass Clarinet and piano. Second, the Italian publishing company Editioni Musicali Wicky is going to publish "Quiet Morning" for flute and piano, and later on, they wil add my "Three Bagatelles" also to their portfolio. After the debacle with Gold Branch Music in the United States, this is a fine opportunity for me to get better known in the international music world.

Grootste concentratie Desselse muzikanten ooit! - June 8, 2009

Op de vooravond van de Vlaamse Parlementsverkiezingen organiseerde de gemeente Dessel een benefietconcert met Desselse muzikanten. Zowel amateurs als professionals waren te horen in dit mega-concert in de tent aan het Kristallijn. Meer dan 100 muzikanten gaven het beste van zichzelf, wat zeer gesmaakt werd bij het publiek. Zeker voor herhaling vatbaar!

Vocarde blijft koorwerk van mij programmeren! - April 9, 2009

Nu zaterdag, tijdens de paaswake, voert het vocaal ensemble Vocarde mijn koorwerk uit 2007 "Haec Dies" uit in de St. Niklaaskerk van Dessel centrum.

"Gastprofessor" aan de KHLim - March 26, 2009

Vandaag heb ik mijn contract getekend als "gastprofessor" aan de Katholieke Hogeschool Limburg. Wat een titel...!
Na de paasvakantie ga ik een lessenreeks geven aan de Media en Designacademie te Genk over de eigenschappen van muziek en het gebruik ervan in animatie- en videofilm.

morgen open dag in het conservatorium van Antwerpen - March 20, 2009

Als je per toeval morgen op de open dag van het conservatorium van Antwerpen komt, passeer dan eens langs klas 162 waar tussen 14.30u en 15.30u een student van Jan Guns aan mijn werk "Plot" voor basklarinet en piano werkt. Ik zal er zeker zijn!

gisteren avant-première van het pianoconcerto van Jef Neve in mijn versie voor 2 piano's - March 17, 2009

Op maandagavond 16 maart vond er in de kanaalsite van Axel Vervoordt de avant-première plaats van het pianoconcerto van Jef Neve. Samen met Alex Gurning speelde hij het in de versie voor 2 piano's die ik heb gereduceerd. In dit unieke kader was het een beklijvende gebeurtenis!

samenwerking met Jef Neve voor nieuwste film van Felix van Groeningen - March 2, 2009

Ik ga momenteel een hectische 14 dagen tegemoet om de filmmuziek van Jef Neve voor de film "De helaasheid der dingen" van Felix van Groeningen geschikt te maken voor live-uitvoering.

Plot in Antwerpen - February 8, 2009

De klas van Jan Guns in het conservatorium van Antwerpen geeft een basklarinetconcert op woensdag 27 mei in de kleine zaal van de Singel. Het programma is geheel gewijd aan Vlaamse muziek en één van de werken is Plot voor basklarinet en piano.

Première van "12 Days of Christmas" gisteren was een succes - December 21, 2008

Dank zij de inzet van alle koorzangers, muzikanten en solisten is de 1ste uitvoering van "The Twelve Days of Christmas" een groot succes geworden. Dank en proficiat aan alle uitvoerders en ook aan de verteller, wiens bijdrage zeker ook niet te onderschatten was!

Gold Branch Music is closing down - sheet music sells at $ 1.00 a piece! - December 8, 2008

If you would like to do a bargain, go to the website of Gold Branch Music, and buy their stock at $1.00 a piece. This is due to the closing down of the publishing company. If you like, there are 3 of my works published with them: Mixed Emotions, At the Movies (both piano solo), and The Storyteller (for alto flute and piano).

Price CD La Fiesta! reduced from $ 19.97 to $ 16.97 on CD-Baby - December 6, 2008

For all of you who don't know already that I have a CD out with Latin American piano music, this is the time to buy it on CD baby. Use the link above and find out for yourself!

gastdocent aan de Media&Design Academie van de Katholieke Hogeschool Limburg. - November 25, 2008

In de maanden januari tot april van volgend jaar ben ik aangesteld als gastdocent aan de Media & Design Academie in Genk. Ik zal de tweedejaars studenten in de afdelingen video en animatiefilm wegwijs maken in de wondere wereld van muziek.

12 Days of Christmas is (eindelijk!) af. - November 16, 2008

De eerste repetities voor het concert van 20 december in de St. Niklaaskerk van Dessel centrum zijn al bezig, maar toch was het werk nog niet helemaal voltooid. Dit is vannacht gebeurd. Nu het saaie werk nog (partijen voor de muzikanten en zangers in orde maken) en we kunnen echt beginnen werken. Noteer 20 december dus al maar in je agenda om dit evenement niet te missen!

Back to school! - September 1, 2008

Vandaag was de eerste officiële lesdag in de Academie. Het gepuzzel met de lessenrooster is bijna achter de rug. Ik hoop dat al mijn leerlingen een prettig en leerrijk schooljaar gaan hebben!

Samenwerking met Jef Neve - August 31, 2008

Ik kreeg de opdracht om het eerste pianoconcerto van Jef Neve te arrangeren voor 2 piano's, en dit voor uitvoeringen met Jef Neve zelf natuurlijk en Alexander Gurning . De eerste uitvoering is voorzien in maart.

"Spirit" gepubliceerd bij Koor&Stem - August 26, 2008

Bij Stemband jaargang 6 nr. 3 kan je een koorpagina van mijn hand vinden, namelijk "Spirit" voor driestemmig mannenkoor.

Shortlisted for a position of piano lecturer in Christchurch, New-Zealand! - August 12, 2008

Vandaag kreeg ik een e-mail van de Human Resource manager van het Centre for Music van de universiteit van Canterbury in Christchurch, Nieuw-Zeeland, dat ik op de shortlist sta voor een positie van lecturer in piano aan de universiteit. Dit is heel opwindend nieuws en misschien de kans op een complete ommekeer in mijn carrière en leven!

Jan Guns heeft belangstelling voor PLOT - July 22, 2008

De leraar basklarinet van het conservatorium van Antwerpen, Jan Guns, heeft via Sarah Watts van SCAW het bestaan van mijn werk voor basklarinet vernomen. Nu heeft hij de partituur opgevraagd om te bestuderen en eventueel aan zijn studenten te leren kennen. Hoe soms een omweg via het Verenigd Koninkrijk voor verrassingen kan zorgen!

GRATIS bladmuziek - April 22, 2008

De eerste gratis partituren staan op mijn site. Ga naar de "Products" pagina en kijk onder FREE sheet music to download.
Er zal regelmatig een aanvulling komen van deze pagina, kom dus regelmatig terug!

SCAW duo speelt Plot meerdere malen in Engeland - April 17, 2008

Het duo SCAW , dat de Engelse première van Plot voor basklarinet en piano in Londen heeft gegeven, hernam dit werk eergisteren in Sheffield en zal het volgende week opnieuw spelen in Reading.

New audio recording of "Evolutions" for Harpsichord - April 16, 2008

Ik heb zonet de opname van de wereldpremière van het werk "Evolutions" voor clavecimbel toegevoegd. Dit is een opname van het concert in Winston-Salem, NC., Amerika dus. Laat me gerust weten wat je ervan vindt! Ga naar de pagina "Music" en kijk onder "Solo Music".

Aliénor Harpsichord Composition Competition - March 10, 2008

Op zaterdag 8 maart vond de uitvoering plaats van de werken van de finalisten van de Aliénor Composition Competition in Winston-Salem, North Carolina. Spijtig genoeg werd mijn werk "Evolutions" niet bij de 3 eerste gerangschikt. Er blijft toch nog een mooie geldprijs over en een uitgavecontract bij Wayne Leupold Editions. Over naar het volgende evenement!

Finalist in Aliénor composition Competition - December 29, 2007

Mijn werk "Evolutions", 6 kleine preludes voor clavecimbel, is finalist in de zevende Aliénor Harpsichord Composition Competition. Dit betekent dat het bij de 6 genomineerde solowerken is, waaruit het publiek op 8 maart 2008 in het slotconcert van de Southeastern Historical Keyboard Society meeting, in Winston-Salem, North Carolina (dat is USA), kan kiezen. Er zijn 3 extra prijzen te winnen, naast de finaleprijs en een mogelijk uitgavecontract.

SCAW-recital in Londen met PLOT - December 10, 2007

Scaw (duo basklarinet en piano) zal op zondag 3 februari 2008 een uitvoering geven van Plot uit 2005 in Londen. Zie voor meer details bij Calendar.
<< Previous Page    Next Page >>

RSS feed